Djur hjälper människor

Jag vill ge människor möjligheten att lära, läka och utvecklas tillsammans med djur. Mina fantastiska hästar och hundar hjälper människor att lära sig mer om sig själva. Med sin ärlighet och sitt naturliga sätt att vara, blir de som en spegel av oss själva, när vi samspelar med dem. Man ser tydligt vilka av våra förhållningssätt, attityder och sätt att vara som fungerar och inte. Med sin förmåga att känna in vad vi människor behöver, sin värme och helande energi är de är de bästa lärare vi kan ha. Man ser ofta en fantastisk utveckling i teman som relation och kommunikation och hästarna fungerar väldigt bra som en naturlig motivation till det. Det fantastiska med djur är att de erbjuder kontakt mer kravlöst än människor. Detta ger större utrymme och möjlighet till personlig utveckling. 

Jag har specialiserat mig på barn och unga med autismspektrumtillstånd, men tar självklart emot även andra klienter som vill arbeta med sig själva och sin personliga utveckling. Främst använder jag mig av hästunderstödd behandling och arbetar utifrån EAGALA-metoden, en av världens främsta metoder inom hästunderstödd behandling och utveckling. De hästunderstödda övningarna med hästarna sker från marken och det är ingen ridning inblandad. Detta ger större möjligheter till utveckling och lärande, på klientens egna villkor. Ingen tidigare erfarenhet av hästar krävs. 

Hundar är även de, underbara djur att använda för människors utveckling och läkning. Jag håller också på att utveckla ett nytt koncept för att använda hundar i verksamheten, mer information om det kommer. Jag vill ta tillvara på hundars fantastisk förmåga att se människor som de är, just här och nu, utan att värdera. Att ha en hund i sin omgivning underlättar samtal, ökar livsglädjen, lättar upp stämningen, ökar motivationen och minskar människors känsla av isolering och utanförskap. Hundar har, liksom hästar, ett rakt och ärligt sätt att kommunicera och visa signaler. Det gör dem till behagliga och trovärdiga att vara i närheten av.

Vill du veta mer om att använda hästar och hundar för att lära, läka och utvecklas? Varmt välkommen att höra av dig så berättar jag mer!

 

 

"There is something about the outside of a horse, that is good for the inside of a man."