Hundcoaching

Har du och din hund problem? Förstår ni inte varandra eller känns det som att hunden inte alls gör det du ber om? Följande saker är något som många har problem med:

Promenader - hunden drar, skäller och gör utfall.
Hundmöten eller möte med människor.
Hunden vaktar och skäller. 
Osäkerhet och rädslor.
Stress och oro.
Aggressivitet.

När man upplever att man har problem med sin hund beror det oftast på en bristande kommunikation mellan människa och hund. Hundar söker efter en trygg och lugn ledare med rätt attityd och energi, som kan leda dem genom livet. Uttrycket "Sådan herre, sådan hund" har en mycket större och djupare innebörd än vad de flesta är medvetna om. Uppträder vi korrekt, kan vi ge hunden trygghet och balans och därmed ett friare och mer glädjefyllt liv.

Vi hjälper dig att ha ett mer naturligt förhållningssätt till din hund. Med naturligt menas att kommunicera med hunden på deras sätt - med energi, rätt attityd och kroppspråk. Detta innebär inte lydnad, godis eller korrigeringar. Det innebär istället ett sätt att skapa en balanserad relation med sin hund, som ger en stabil grund att stå på. När du uppträder med lugn, värdighet och rätt attityd, då kommer din hund att följa och vara med dig. Inte för att den måste, utan för att den vill. 


Hur går en konsultation till? 
Oftast ses vi hos dig, för att få träffa dig och din hund i er hemmiljö, men i vissa fall kan vi också ses hos oss. Under konsultationen berättar du vilka problem du upplever att ni har, det du vill förbättra och vilka mål du har. Vi går också igenom vad vi observerar och du får råd om vad vi rekommenderar att ni ändrar på för att få en harmonisk och balanserad vardag och för att nå era mål. Det går naturligtvis utmärkt att komma på konsultation även om du inte har problem, utan bara vill veta mer och förbättra er relation. Du kan också komma innan du skaffar hund, för att få tips och råd för att få en härlig och lugn tillvaro med din nya vän, redan från början.

Efter konsultationen träffar vi er gärna igen för en uppföljning. Ibland kan vi behöva träffas flera gånger, men det är något vi kommer överrens om under tiden. Dessutom finns vi tillhands på telefon och mail, när ni behöver råd och stöd under resans gång. Vi hjälper dig få en bättre kommunikation och relation med din hund, så att ni tillsammans kan njuta utav livet. Välkomna att höra av er!

Priser:
Första konsultationen (2 timmar lång) - 900 kr
Nästkommande konsultationer - 500 kr/h